გავპუტოთ
და გამოვშიგნთ მტრედები,
შევტრუსოთ და გავყოთ თითო
მტრედი 4-ად
ან 6-ად.
გავფცქვნათ
ხახვი და დავჭრათ რაც შეიძლება
თხლად, გავფცქვნათ ნიორი და
დავნაყოთ.
დავალღოთ
ცხიმი ერთ ქვაბში და შიდ
მოვშუშოთ მტრედების ნაჭრები,
კარგად რომ დაიბრაწება
გადმოვიღოთ, იმავე ქვაბში
მოვშუშოთ ხახვი, გადმოვიღოთ
და დავამატოთ ნიორი.
სოუზის
მომზადება: დავადნოთ კარაქი,
დავამატოთ გაცრილი ფქვილი
და ურიოთ კარგად ხის კოვზით
სანამ ფქვილი არ შეიცვლის
ფერს, დავამატოთ ბულიონი,
ღვინო (წითელი), მწვანილი,
მიხაკი, დავამარილოთ, მოვაყაროთ
პილპილი და ვშუშოთ 10 წუთი.
მტრედის
ნაჭრები ჩავდოთ ქვაბში ხახვთან
და ნიორთან ერთად, ზედ დავასხათ
ეს მომზადებული სოუზი და
დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ 10 წუთი.